HONDA SUPER CUB C125

A VILÁG LEGKEDVELTEBB MOTORJA
ÚJRA

Egy tény

A Honda eredeti Cub-ja a legelterjettebb és legtöbbet legyártott motor modell a világon.

HONDA SUPER CUB C125

Minden idők legnagyobb példányszámban értékesített motorizált járműve visszatért Európába.

Éppoly barátságos és stílusos, mint felmenői, de a legmodernebb műszaki megoldásokra épül. Nyomatékos, 125 cm3-s erőforrása, csendes és kifinomult félautomatikus váltója, strapabíró, hosszú rugóutakkal felvértezett, új futóműve, minden elemében LED-es világítása és intelligens kulcsa (Smart Key) korunk legfejlettebb kétkerekűi közé sorolja.

Műszaki adatok

Történelmi jármű

A Super Cub C100 névre keresztelt ősmodellt 1958-ban, a márka fennállásának tizedik évében mutatta be a Honda. Terveit nem más készítette, mint Honda Soichiro és régi üzlettársa, Fujisawa Takeo, méghozzá azzal a céllal, hogy olyan jármű szülessen, ami jobbá, mi több, szórakoztatóbbá teszi az emberek életét.

Azóta közel hatvan év telt el, a Super Cub pedig a járműgyártás legnagyobb sikerét könyvelhette el – az eladott darabszám 2017-ben elérte a 100 milliót! Az elmúlt hat évtizedben a Super Cub a stílus, a megbízhatóság, a takarékosság és a könnyű kezelhetőség szinonimájává vált, nem mellesleg szépen, csendben megtette, amit Soichiro és Takeo szeretett volna: mobilizálta az emberiséget.

Régi külső, modern belső

Maga az idomzat nem sokban tér el a megszokottól, a teljesítmény és a forgatónyomaték viszont a 125 cm3-s erőforrásnak köszönhetően jelentősen nőtt. A nagyobb motorerőre tekintettel a röpsúlyos váltót is strapabíróbbá tették, s ha már átdolgozták, arra is figyeltek, hogy még csendesebbé és kifinomultabbá váljanak a fokozatkapcsolások.

Optimalizálták az acélból készülő vázat is, így még merevebb lett, tovább fokozva a Super Cub legfőbb erényének tekinthető használhatóságot. A nagy rugóúttal felvértezett első-hátsó futómű, valamint a 17”-os felnigarnitúra minden helyzetben remek menetkomfortot ígér, és elismerést érdemel a magabiztosan, egyszersmind lehelet finoman kezelhető fékrendszer is. Minderre a LED-es világítás és a Smart Key névre keresztelt intelligens kulcs teszi fel a koronát, alkalmazásukkal még biztonságosabbá és kényelmesebbé vált a Super Cub.