NEO SPORTS CAFÉ
CB300R

VEGYTISZTA
TELJESÍTMÉNY

Régi vágású forradalmár

Nem szégyelli a nyers stílusát.

Új, agresszív és kemény külsejével, szálcsiszolt, alumíniumötvözetből készülő radiátorkeretével, feketére festett motorjával és alul elvezetett, merészen felívelő dobban végződő kipufogórendszerével a CB300R egészen különleges látvány. Vadonatúj, acélból készülő, térhálós csőváza és dizájnelemnek sem utolsó, 41 mm-es, fordított teleszkópokból összeállított első villája agilis, egyszersmind karakteres jelleget ad neki. Erre játszik rá a minden elemében LED technológiás világítás – egyszerűen képtelenség nem észrevenni.

Műszaki adatok

CSAK A LÉNYEG

A CB300R takarékos, könnyen kezelhető, illetve fenntartható, és hatalmas élmény vezetni.

Ez a modell főként a kezdő, fiatal motorosok számára ideális, illetve azoknak, akik nyugodt, biztonságos formában szeretnének több tapasztalatot és rutint szerezni két keréken. Mindazonáltal a kemény külső nem afféle porhintés: a CB300R éppoly egyedi gép, mint nagy testvére, a CB1000R. Kezelhetőségéből és fordulékonyságából fakadóan remekül boldogul városi környezetben, ugyanakkor szívesen veszi nyakába a végtelen országutat is. Mi másra lenne szüksége?

A CB300R gazdaságos, egyhengeres motorját PGM-FI elektronikus üzemanyag-befecskendező táplálja. Városban kifinomult működésével, országúton és autópályán pedig teljesítményével vívja ki a pilóta elismerését.

Tempó és erő

Egy kis hengerűrtartalmú gép, ami igazán nagyot üt.

A kompakt, 286 köbcentis, hatfokozatú váltóval társított egység csúcsteljesítménye 31,4 LE (8500 f./percnél), legnagyobb forgatónyomatéka pedig 27,9 Nm (7500 f./percnél), így vehemensen gyorsít álló helyzetből és rugalmassága is ámultba ejtő. Ezt bizonyítja, hogy a 200 méteres távot állórajttal 9,2 másodperc alatt gyűri le.

Biztos alapok

A formavilág hasonló, a váz azonban merőben eltér a CB1000R-től, a CB300R ugyanis saját, típusspecifikus térhálós csővázat kapott. Ez nemcsak jól néz ki, hanem a gyakorlati szempontoknak is messzemenőkig megfelel, hiszen kellőképpen merev, hogy a legszűkebb fordulókban is kiváló úttartás jellemezze a modellt.

Határozott, szögletes vonalaival a CB300R teljesen új színt csempész a street motorok világába.